skip to Main Content

Starana stadissa

Viikko sitten vietettiin taas kerran keväisiä Yrittäjänaispäiviä. Tällä kertaa järjestäjinä olivat Helsingin naiset ja tapahtuman nimi oli osuvasti Starat Stadissa. Meille kotkalaisille tämä oli opintomatka, sillä järjestämme samat kekkerit parin vuoden päästä Kotkassa. Kynä sauhuten tehtiinkin muistiinpanoja ja ideoitiin omia Yrittäjänaispäiviämme. Yrittäjänaispäivissä tärkeintä on rentoutuminen. Sen lisäksi ohjelmasta pitää löytyä asiaa ja eri puhujien pitää tuoda uutta näkökulmaa ja inspiroida. Pääkaupungissa on paljon valikoimaa puhujien osalta ja hyvin olikin osattu valikoida oikeanlaisia tyyppejä puhumaan. Pidin ehkä eniten Esko Valtaojan puheenvuorosta, jossa annettiin perspektiiviä tähän maailmanlopun tunnelmaan, johon itsekin aina välillä heittäydyn. Asiat eivät ehkä sittenkään ole niin huonosti ja ehkä ihmiskuntaa ei kohtaakaan tuho ihan niin pian kuin olen pelännyt. Ja pakko mainita ne mahtavat musiikkiluokkalaiset Young Stars, jotka lauloivat niin osuvasti äitiyden ja yrittäjyyden yhdistämisestä.

Puheenjohtaja Seija Estlander
Puheenjohtaja Seija Estlander
Kotkalaisia Yrittäjänaisia Anne ja Terhi
Kotkalaisia Yrittäjänaisia Anne ja Terhi

Näistä Yrittäjänaispäivistä teki erityisen se, että vietin niitä yhdessä kummitädin kanssa. Hauskaa löytää näin monen vuoden jälkeen tällainen uusi yhdistävä tekijä. Meitähän kyllä yhdistää myös innostus piirtämistä ja maalaamista kohtaan. Päivin esimerkin perässä innoistuin itsekin nuorena maalaamaan öljyväreillä. Nykyään ei taida kummallakaan olla enää aikaa vapaaseen taiteiluun, vaan aika menee minulla sarjakuvan ja Päivillä graafisen suunnittelun parissa. Pitkään olemme kumpikin jo olleet yrittäjinä, muttei aiemmin olla osuttu samoihin tapahtumiin. Kanssani oli samassa seurueessa myös muitakin, jotka olivat ensimmäistä kertaa Yrittäjänaispäivillä ja kaikki kehuivat kuinka helppoa on tulla mukaan. Ja onhan se ihan totta, ettei siellä kenenkään tarvitse jäädä ulkopuoliseksi. Olen aina itsekin ihmeissäni siitä, kuinka moni tulee halaamaan ja kysymään kuulumisia. On hyvä tietää, että jos joskus tarvitsee apua, niin takana on sellainen verkosto.

starat_stadissa11
Päivi ja minä

Iltajuhla vietettiin sen arvon mukaisesti Finlandia-talolla. Juhlasta oli kuitenkin tehty rento. Palkitsemiset ovat aina kivaa seurattavaa, sillä ne lähes aina aidosti yllättävät saajansa. Meille esiintyi tanssijat Katja Koukkula ja Jussi Väänänen. Tämä heidän tanssikuvansa onkin ainut tanssikuva, jonka julkaisen. Yrittäjänaiset ovat kovaa porukkaa tanssimaan, mutta ne kuvat pidän visusti itselläni solidaarisuuden nimissä. Minuun iski armoton väsymys pitkän päivän päätteeksi illalla ja olikin kiva päästä ajoissa nukkumaan.

starat_stadissa8

starat_stadissa10
Seinäjoelta Hannaliisa ja Pirkko
starat_stadissa9
Toimitusjohtaja Marju Silander, puheenjohtaja Seija Estlander ja kunniapuheenjohtaja, kaikkien oma mummukka, Ulla Salmi
starat_stadissa12
Juhlat juhlittu ja aika lähteä hotellille

Ohjelmahan jatkui sunnuntaina heti melko aamusta ja riittävät yöunet tekivät hyvää. Unihiekat kyllä karisivat silmistä viimeistään siinä vaiheessa, kun Jorma Uotinen astui lavalle ja alkoi laulaa ranskankielisiä balladeja. Sydäntäriipaisevaa oli sekä Jorman tulkinta, että myös se, etten ymmärtänyt sanaakaan viiden vuoden ranskanopintojen jälkeen.

starat_stadissa13
Jorma Uotinen

Kiitos siis vielä järjestäjille ja kaikille osallistujille, jotka tekivät tunnelmasta jälleen niin mahtavan! Syksyllä kokoonnutaan Salossa liittokokouksen merkeissä ja vuoden päästä Hämeenlinnassa me päästäänkin jo pikaisesti esittelemään meidän tulevia Yrittäjänaispäiviä. Ihanaa muuten tulla Hämeenlinnaan viettämään viikonloppua, kun olemme siellä menneet naimisiin. Hyviä muistoja. :)

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top