skip to Main Content

”Säpinää Salossa”-liittokokous

Eilen illalla kotiuduin Yrittäjänaisten liittokokouksesta Salosta. Nämä viikonloput vie aina fyysisesti voimat, mutta samalla lataa henkiset akut täyteen intoa jatkaa arkea ja yrittäjyyttä. Olen käynyt näissä Yrittäjänaisten valtakunnallisissa tapahtumissa nyt neljän vuoden ajan. Jäsenenä olen ollut vuodesta 2011 asti ensin Seinäjoen ja sitten Kotkan Seudun Yrittäjänaisissa. Kuulun edelleen molempiin paikallisyhdistyksiin. Syksyisin me kokoonnumme aina näiden liittokokousten merkeissä ja keväisin on vuorossa Yrittäjänaispäivät. Kumpikin viikonloppu on hyvin saman tyyppinen. Erona tietysti liittokokouksessa nimensä mukaisesti pidettävä kokous.

Tällä kertaa meillä oli erityisen paljon jännitettävää, kun saimme Kotkasta oman ehdokkaan valtakunnalliseen hallitukseen. Anne Taavila-Toikka oli ensimmäistä kertaa viime keväänä mukana Helsingin Yrittäjänaispäivillä ja innostui toiminnasta niin paljon, että päätti asettua itse ehdolle nyt syksyllä. Yrittäjänaisten toiminta helposti tempaa mukaansa, kun yhtäkkiä löytää itsensä samanhenkisten ihmisten keskeltä. Toiselle naisyrittäjälle harvoin tarvitsee selittää pitkän kaavan mukaan omia ilon tai huolen aiheita. Kaikki me olemme aina välillä käyneet samoja asioita läpi. Yrittäjänaisista olen saanut niitä ”työkavereita”, joita ei meidän kahden hengen yrityksestä muuten löydy.

img_5107
Anne oli rohkea kun lähti ensikertalaisena mukaan vaaleihin.
yrittajanaiset3
Tiina Koski oli ansaitusti vaalien äänikuningatar
yrittajanaiset
Tältä näyttää hallitus ja uudet varajäsenet

Anne valittiin kokouksessa varajäseneksi, joten nyt meilläkin on sitten oma edustaja täältä kaakon kulmalta. Se on hienoa, koska tarvitsemme edustusta ympäri Suomen. Olen itsekin haaveillut pääsystä hallitukseen, mutta vielä ei pienten lasten vuoksi ole ollut sen aika. Haen mukaan sitten, kun elämäntilanne antaa myöden, ja pystyn täysillä sitoutumaan tärkeään työhön. Haluaisin luonnollisesti ajaa luovan alan yrittäjien asioita ja saada toimintaan mukaan taidealalla toimivia nuoria naisia.

Liittokokousviikonloppu vietettiin siis Salossa, jossa oli mielestäni onnistuttu järjestelyissä todella hyvin. Tarkkailin ja opiskelin oikein erityisen tarkasti, sillä meillä on Kotkassa järjestettävänä omat Yrittäjänaispäivät 2018. Matkustimme Saloon jo perjantaina, sillä kokous oli lauantaina jo aamusta. Perjantai-iltana oli järjestetty illallinen Salon Seurahuoneella, joka yllätti tunnelmallisuudellaan. Vanha puutalo, jossa tarjoiltiin hyvää ruokaa ja erityisruokavaliot oli huomioitu tosi hyvin.

Lauantaina kokous meni myötäeläessä ja jännittäessä ehdokkaiden puolesta. Kokouksessa tehtiin myös tärkeitä päätöksiä ja opin taas uutta liiton toiminnasta. Kova vauhti on ollut hallituksella ja toimiston väellä kuluneen vuoden aikana ja olen kiitollinen, että he jaksavat tehdä työtä meidän asioiden puolesta. Yrittäjä on omassa työssään usein niin kiireinen, että me tarvitsemme ihmisiä, jotka tuovat meidän mielipidettä kuuluviin sillä aikaa kun me teemme niitä arkisia juttuja. Tarkoitushan on, että yrittäjyys tehdään niin helpoksi, että voimme yhdessä tarjota työtä mahdollisimman monille. Ja pysyä siinä pyörityksessä vielä itsekin työkykyisinä ja hyvävoimaisina.

En raskaudesta johtuvan väsymyksen vuoksi jaksanut lähteä mukaan iltapäivälle järjestettyyn ohjelmaan, vaan koin parhaaksi ottaa päiväunet hotellihuoneessa. Illalla kokoonnuimme ensin katsomaan kaksi teatteriesitystä ja sitten palkittiin Vuoden Valtakunnallinen Yrittäjänainen. Hän on raumalainen Johanna Närvä, joka pyörittää Sisustustalo Kodinonnea. Palkitsemisen jälkeen alkoi juhlaillallinen. Söin hirveät määrät ruokaa ja loppujen lopuksi istuin väsyneenä ja katselin kun muut tanssi. Harmitti etten itse jaksanut olla mukana, mutta toisaalta muiden ilo kyllä tarttui minuunkin. Yrittäjänaisten juhlissa on aina ihan omanlaisensa tunnelma. Kenenkään ei tarvitse istua yksin, vaan kaikki otetaan mukaan, eikä kukaan ole huonolla tuulella. Jatkoille en lähtenyt, vaan painelin unille ennen puolta yötä. Paljon iloa tuli myös hyvin nukutusta yöstä. Nukuin uskomattoman sikeästi ja jostain syystä huomattavasti paremmin kuin kotona.

yrittajanaiset2
Toimitusjohtaja Marju Silander, Vuoden Yrittäjänainen Johanna Närvä ja Puheenjohtaja Seija Estlander
liisa_seppala2
Seinäjoelta minun ”varaäiti” Marketta Alatalo ja Minna Asiala
img_5210
Minna ja Hannaliisa
liisa_seppala3
Kuuntelen tarkalla korvalla kunniapuheenjohtaja UIla Salmen elämänohjeita
liisa_seppala4
Ulla on meidän kaikkien oma mummukka <3

img_5303

Sunnuntain ohjelmassa oli luentoja ja Bollywood-jumppaa. Kahden aikoihin lähdimme ajamaan kotiin. Kova ikävä oli jo perhettä vaikka tiesinkin, että miehellä ja pojalla oli ollut kiva viikonloppu. Aikaisemmin en ole ollut kahta yötä erossa lapsesta. Ikävää vähän hälvensi, kun tämä pienempi vatsassa matkustava oli koko ajan menossa mukana. Kovasti kahden kuukauden päästä syntyvää tytärtä jo värvättiin mukaan Yrittäjänaisten toimintaan. :)

Kiitos ihan kaikille teille naisille, joiden kanssa sain viikonlopun viettää! Kiitos Saloon hyvistä järjestelyistä ja toimistolle samoin. Keväällä viimeistään nähdään Hämeenlinnassa ja voi olla, että meidän koko perhe on silloin mukana. Sitten me päästään jo pohjustamaan Kotkan Yrittäjänaispäiviäkin.

-Liisa

This Post Has 2 Comments

  1. Kiva kirjoitus ja kuvia. Oli tosi mukava nin kuvien välityksellä nähdä entinen työ-ja yrittäjänaiskollega ULLA SALMI. Mnua

    1. Kiitos! Ulla on uskomaton persoona. Positiivinen ja täynnä virtaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top