skip to Main Content

Taivastelen, kuinka asian ytimessä Seinäjoen kaupunki onkaan!

Odotin eilen mielenkiinnolla kenet Seinäjoki valitsee huippuduuniin eli Taivastelijaksi. Kyseessä on siis kymmenen päivän työ, jossa Taivastelija pääsee tutustumaan Seinäjokeen ja samalla tuottaa itse pääsääntöisesti videosisältöä matkaltaan. Tämä on kertakaikkiaan nerokas idea. En tiedä mitä ihmettä Seinäjoen markkinointi-ihmiset ovat alkaneet syömään, mutta ilmeisesti jotakin sellaista, joka maksimoi ajattelukyvyn. Vai onko se vain se pohjalainen ilma, jota hengittämällä ajatus kulkee selkeästi. Ensin Seinäjoki lanseerasi Avaruuden pääkaupunki-teeman, joka oli mielestäni jo itsessään todella hyvä idea. Taivastelijan työ on jatkumoa samalle asialle. Avaruuden pääkaupunki nousi heti jopa valtakunnallisiin uutisiin ja saman teki myös tämä Taivastelijan pesti, kun se laitettiin hakuun. Ihmisiä saatiin heti liikkumaan toihinseinajoelle.fi-sivustolle ja tutustumaan kaupungin työtarjontaan.

Taivastelijan palkkaa, joka on siis reilu 8000 euroa, on markkinoinnista ymmärtämättömät kritisoineet liian korkeaksi. Jos kaupunki olisi ostanut mainosvideoita, olisi tuolla rahalla saatu ammattitekijöiltä ehkä 4 videota. Taivastelija tuottaa sisältöä joka päivältä matkansa aikana.  Ja sitten ehkä se nerokkain asia: Taivastelijaksi varmaankin jo lähtökohtaisesti haluttiin tubettaja, jolla on valmiiksi seuraajia. Ehkäpä jopa sopivaa kohderyhmää houkuttelemaan Seinäjoelle uusia asukkaita.

No kuka sitten valittiin Taivastelijaksi? Tämä on henkilökohtaisesti ehkä hassuinta koko hommassa ja todella positiivinen yllätys. Valituksi tuli nimittäin ”naapurin Titta” ja hänen miehensä Thomas. Titta on minun tuttujani ja olemme käyneet samat koulut ala-asteesta lähtien. Siis täällä Kotkassa. Thomas on virallisesti Taivastelija, mutta tämä pariskunta pyörittää yritystään yhdessä. Aivan kuten mekin. Muistan, kun itse saavuin Artun kanssa ensimmäisen kerran Pohjanmaalle kymmenen vuotta sitten. Kyllä todellakin riitti taivasteltavaa. Ja siitä Pöyröötkin on saanut alkunsa. Juuri siitä, että toisesta kulttuurista saapuva näkee asiat eri tavalla ja tunnistaa ne pohjalaisuuden erityispiirteet.

Olen innoissani, että Thomas ja Titta tulivat valituiksi. Heillä on jo paljon seuraajia kanavissaan ja mielestäni juuri sitä kohderyhmää, joille Seinäjokea kannattaa markkinoida. He ovat kolmekymppisiä perheellisiä ihmisiä, heidän seuraajat ovat varmaankin niitä, jotka miettivät mihin omakotitalonsa rakentaisivat ja asettuisivat pysyvästi. Olen seurannut Titan ja Thomaksen Ikilomalla-konseptia ja heillä on taito tuottaa erittäin laadukasta sisältöä itse. Lisäksi  he ovat aivan valtavan iloisia, kivoja ja avoimia ihmisiä. Toivon, että Seinäjoki näyttää heille parhaat puolensa. Ja hei, saihan Seinäjoki myös minut rakastumaan itseensä, joten miksipä ei myös heitä.

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top