skip to Main Content

Saimme uuden pihan!

Meillä on takapiha kahdessa tasossa. Ylhäällä on ensin terassi ja sitten kun laskeudutaan muutama porras alaspäin, niin löytyy pieni noin kahdenkymmenen neliön piha. Olemme asuneet nykyisessä kodissamme nelisen vuotta eikä alapihalla ole ollut mitään käyttötarkoitusta. Olemme vähän kerrassaan poistaneet sieltä kukkapenkkejä ja pensaita, koska kaikki jäi aina ajan puutteen vuoksi hoitamatta. Yritimme viime vuonna saada pihan kuntoon omin voimimme, mutta saimme vain pohjatyöt tehtyä. Pienen vauvan vanhempina olimme jo valmiiksi väsyneitä ja piharemontti katkaisi kamelin selän. Minussa ei ollut tippaakaan luovuutta jäljellä keksiä minkälaiset laatat haluaisimme. Työ jäi kesken ja piha jäi hiekkakentäksi.

img_3090

Tänä kesänä edellisestä viisastuneena päätin turvautua ammattilaiseen. Otin yhteyttä Kotkan Seudun Yrittäjänaisista tuttuun Minna Harjuun, joka pyörittää Haminassa Viherkuutio-nimistä yritystä. Minna kävi katsomassa pihaa ja ehdotti heti, että tekisimme siitä lapsiystävällisen leikkipaikan esikoisella ja pian syntyvälle pikkusiskolle. Samalla saisimme lisää leikkitilaa eikä aina tarvitsisi lähteä leikkipuistoon saakka päästäkseen ulkoilemaan. Meren takia turvallisuuskin nousi esille suunnittelussa. Pahin painajainen olisi jos lapset karkaisivat yksin rannalle. Meillähän olisi kyllä kivat ulkoilumaastot lähellä kotia, mutta jos emme vie lastamme tarpeeksi kauas rannasta, hän yrittää vain koko ajan uimaan säällä kuin säällä. Etenkin Arttu oli vanhana jalkapalloilijana erittäin innoissaan, kun Minna ehdotti pihan pohjaksi tekonurmea. Arttu oli yrittänyt puhua siitä minulle jo aikaisemmin, mutten ollut ottanut puhetta vakavasti. Jos myöhemmin haluamme, voimme rullata nurmikon pois ja laittaa tilalle laatat. Pohjatyöt on kummassakin samat.

img_3044

Uuden nurmikon lisäksi piha aidattiin aidalla, jota pitkin ei pääse kiipeämään, ja myös portaat uusittiin. Rappujen alle tehtiin vielä liukuovella avattava pieni varastotila leluja ja muuta tavaraa varten. Se toimii myös hauskana majana. Halusin säilyttää pihalla valmiiksi olleen puun ja sen alle vaihdettiin uudet koristekivet. Piha on tullut todella tarpeeseen, kun en pääse vatsakipujeni kanssa kulkemaan vaunulenkeillä. Olen ollut tyytyväinen ettei ole myöskään tarvinnut pelätä punkkeja. Naapurin lapsilla oli yhtenä kesänä ollut yhteensä 14 punkkia! Ensi kesänä piha tulee olemaan erityisen hyödyllinen, kun pieni tyttäremme vasta konttaa. Tekonurmi on mukava pohja, sillä se tuntuu aina lämpimältä ja kuivuu nopeasti. Uskomatonta että piha on viimein valmis kaiken sen murehtimisen jälkeen. Ammattilaisilla meni työhön neljä päivää.

Kiitos siis vielä Minnalle ja kirvesmies Antti Kirille tarkasta ja nopeasta työstä!

-Liisa

This Post Has 2 Comments

  1. Ihana juttu taas ja loistava muistutus. Kiitos ihana ystäväni. Itse olen jo 5vuotta harmitellut omaa takapihaa mutta viime kesänä alkoi ruohon tehokasvatus ja laattojen järjestely JA parhaana palana tuijaaidan laitto. Nyt voi nauttia. :)♡ terkkuja kotiin ja voimia kipujen kanssa.

    1. Kiitos Maria! <3 Terkkuja myös sinne! Olis ihanaa nähdä sua viimeinkin piiiiitkän tauon jälkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top