skip to Main Content

Luonnonkosmetiikka

Olen nyt viimeisen parin vuoden aikana käyttänyt yhä enemmän luonnonkosmetiikkaa. Oikeastaan tämä alkoi raskausaikana, jolloin käytin pelkästään luonnonkosmetiikkatuotteita ja niitäkin oikeastaan aika vähän. Lapsen syntymän jälkeen otin muutaman normituotteen takaisin käyttöön, mutta hyviksi havaitut luonnonkosmetiikkavalmisteet saivat jäädä osaksi jokapäiväistä rutiinia. Niiden lisäksi olen pikkuhiljaa hankkinut yhä enemmän ja enemmän tuotteita, joiden tiedän sisältävän vain luonnollisia ainesosia. Meikin käyttö on muutenkin vähentynyt huomattavasti, sillä en pidä siitä, että joudun väistelemään jos lapseni haluaa antaa pusuja poskelleni. Eikä sekään vaihtoehto houkuttele, että hän saisi suunsa täyteen meikkivoidetta.

En ole mitenkään fanaattinen luonnonkosmetiikan käyttäjä (raskausaikana olin), mutta ajattelen, että jos minulla on valittavana kaksi eri tuotetta, valitsen sen jossa on vähemmän haitta-aineita. Siksi olenkin testannut ja testannut erilaisia tuotteita. Pikkuhiljaa onkin kertynyt tietoa itselle sopivista voiteista, hiusaineista ja meikeistä. Kosmetiikassa piilevistä allergisoivista aineista on vasta lähiaikoina alettu puhua enemmän ja tutkimukset ovat pahasti kesken. Siksi pelaan varman päälle.

Kävin viime viikolla Ruohonjuuressa ostoksilla ja sieltä tarttui mukaani jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa. Päätin kokeilla värjätä hiukseni kasvipohjaisella hiusvärillä. Niillä ei pysty vaalentamaan hiuksia, mutta minä halusinkin mieluummin hieman tummemmat. Tiedostin myös, että minun hiukseni luultavasti punertuvat jonkin verran, oli valitsemani hiusvärin sävy mikä tahansa. Minulta lähti todella paljon hiuksia raskausajan jälkeen, joten pääni on täynnä sellaista epämääräistä alle 10cm pitkää haiventa. En myöskään ollut värjännyt hiuksiani kahteen vuoteen, joten lähdin sillä asenteella, että lähes mikä tahansa on nykyistä parempi. Olinkin positiivisesti yllättynyt lopputuloksesta. Jossain vaiheessa meinasi usko loppua kun levittelin päähäni teelle haisevaa vihreän savista tököttiä. Vaikutusaikakin on todella pitkä ja puolentoista tunnin odottelun jälkeen pesin savivellin pois päästäni. Väriä olikin tarttunut tosi paljon! Ainut negatiivinen puoli on vahvasti tupakalle haiseva hiuspehkoni. Ihan en ole varma miltä kannabis haisee, mutta epäilen ettei minun ihan heti kannata yrittää ulkomaille tällä tuoksulla. Huumekoirat olisivat kimpussa varmasti. Näissä luonnonkosmetiikkatuotteissa on aina välillä vähän omituisia hajuja. Kannattaa haistella jo kaupassa tarkkaan kaikki voiteet ja meikit mitä ostaa.

luonnonkosmetiikka

Tässä kuvassa näkyy muutamia suosimiani luonnonkosmetiikkatuotteita. Sieltä löytyy myös käyttämäni hiusvärin pakkaus. Tuotteet, joille en ole vielä löytänyt sopivaa korvaajaa luonnonkosmetiikasta ovat ripsiväri, eyeliner, hajuvesi, kulmakynä ja deodorantti. Tiedän kyllä, että niitä on olemassa, mutta etsintä on vielä kesken. Parhaiten toimii huulirasvat ja huulipunat. Niitähän tulee väkisinkin vähän syötyä, joten ne onkin hyvä korvata luonnollisilla vaihtoehdoilla. Tärkeintä on vaihtaa ne tuotteet, joita käyttää isoimmalle osalle kehoa, eli kannattaa aloittaa vartalovoiteista. Käytän paljon sheavoita sekä iholle, että huulirasvanakin. Lisäksi minulla on käytössä pari erilaista kasvonaamiota, puhdistusaine (joka on itseasiassa vauvasaippua), suihkusaippua, hiuslakka, suolasuihke, vartalovoide, päivävoide, meikkivoide, puuteri, luomiväri, poskipuna, aurinkopuuteri ja aurinkorasva. Shampoo ja hoitoaine toimivat ihan ok hyvin, mutta pesen hiukseni tavallisilla tuotteilla jos olen lähdössä esim. juhliin. Hiukset ovat vähän ilmavammat, kun ne pesee tavallisella shampoolla.

Onhan se luonnonkosmetiikkamaailma oikea viidakko, mutta kannattaa kysyä myyjiltä apua. Ekologisuus on tällä hetkellä sellainen buumi, että vähän kaikkea mainostetaan luonnollisuudella. Se, että suihkusaippua tuoksuu mantelille ja hunajalle, ei tee siitä vielä luonnonkosmetiikkaa. Itse aion jatkossakin suosia näitä käyttämiäni tuotteita ja samoja voiteita, shampoita ja saippuoita käytän myös lapsellani. Minkälaisia kokemuksia teillä on luonnonkosmetiikasta? Olen kiitollinen vinkeistä, jos teillä on suositella jotain hyvin toiminutta tuotetta. :)

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top