skip to Main Content

Laskettu aika

Tälle päivälle lukee kalenterissa ”synnytys”. Nyt olen ihmeissäni, kun mitään ei tapahdu! Tämähän oli sovittu jo etukäteen ja esikoisen kanssa suunnitelma toteutui tarkasti. Ensimmäisellä kerralla olin ihan varma, että lapsi syntyy laskettuna päivänä. Olin ultrassa vaatinut kätilöä vaihtamaan päiväksi sen päivän, jonka olin itse katsonut jostain netin raskauslaskurista. Synnytystä edeltävänä iltana kerroin Siwan kassalle, että olen ostamassa eväitä, kun lähden seuraavana päivänä synnyttämään. Sitten kun synnytys aamulla käynnistyi, menimme kuuntelemaan vauvan sydänääniä sairaalaan, koska lapsi ei ollut liikkunut moneen tuntiin. Meitä vastassa ollut kätilö väitti ettei synnytys ole vielä käynnistynyt. Vakuutin että on se, ja vauva syntyy vielä hänen työvuoronsa aikana. Hän ei uskonut, mutta niin vain vauva oli ulkona juuri ennen kuin kätilö lähti viettämään lauantai-iltaa kotiinsa.

Tämä vauva ja raskaus on ollut aivan erilainen. Mitään ei ole voinut ennustaa ja niin on kai synnytyksenkin suhteen. Ensimmäisellä kerralla en pelännyt synnytystä ollenkaan. Tällä kertaa pelkään. Etenkin iltaisin kun menen nukkumaan. Olen varma että synnytys käynnistyy yöllä ja herään siihen. Viimeksi koko kokemus oli niin hurja, että ajattelin silloin etten lähde siihen leikkiin enää koskaan. Niin kai moni muukin ajattelee. Sitten ajattelin, että se on vain yksi päivä ja pieni hinta siitä, että saa maailman ihanimman ihmisen elämäänsä. Nyt kun se päivä on käsillä, ajatus ei enää lohdutakaan. Onneksi tässä vaiheessa ei voi enää perääntyä vaan kaikki tapahtuu omalla painollaan halusin tai en. Tai toivoisin että tapahtuisi, enkä ainakaan joutuisi käynnistykseen jos raskaus menee yliaikaiseksi. Toivottavasti yllätyn positiivisesti miten paljon helpompaa synnytys ja toipuminen toisella kerralla on.

Voi olla että seuraavan kerran kirjoittelen vasta kun vauva on syntynyt. Siihen saakka yritän keskittyä kaikkeen mukavaan tekemiseen. Tuo Kotkan Seudun Yrittäjänaisten puheenjohtajuus ja sen opettelu on ollut nyt ihan mahtavaa vastapainoa tähän loppuraskauteen. Eilenkin oli niin kiva palaveri, ettei tarvinnut miettiä että elämä on tälläisessä odotustilassa.

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top