skip to Main Content

LOMA

Meidän perhe nautti kuluneen viikon ajan etelän lämmöstä Teneriffalla. Päätettiin muutama viikko sitten palkita itsemme onnistuneesta joulunajan myynnistä ja paeta kotisuomen kovia pakkasia tuttuun matkakohteeseen. Kuten olen kertonut, olemme olleet todella väsyneitä tämän pikkulapsiarjen keskellä, ja loma toi hyvän breikin tähän oravanpyörään. Olihan se matkaan lähteminen toki aika kova ponnistus ja loppujen lopuksi en ehtinyt nukkua minuuttiakaan lähtöä edeltävänä yönä. Hyvien muistilistojen avulla saimme kuitenkin kaiken tarvittavan pakattua. Ja oli onni, että olimme varanneet koneesta eturivin paikat. Tilavammassa jalkatilassa pääsi pikkutyyppikin tepastelemaan ja leikkimään silloin kun ei jaksanut istua sylissä.

Olemme tosiaan olleet ennenkin Teneriffalla pari vuotta sitten Artun kanssa kahdestaan. Kuten kunnon suomituristin kuuluu, me painelimme samaan hotelliin jossa olimme edelliselläkin kerralla. Ei kyllä löytynyt tässä elämäntilanteessa pienintäkään seikkailumieltä, vaan parhaalta tuntui tarttua tuttuun ja turvalliseen. Tiesimme että siitä hotellista löytyy ystävällinen palvelu, lämmitetty uima-allas, huoneessa oma keittiö lapsen ruokien valmistusta varten sekä ravintolassa ymmärretään mitä tarkoittaa gluteeniton ruoka. Vastapäätä oli juuri valmistunut uusi supermarketti ja lasten leikkikenttä. Meillä oli lisäksi omassa asunnossa pieni piha.

Teneriffa on kyllä tosi helppo matkakohde pienen lapsen kanssa. Lentomatka kestää vain noin kuusi tuntia, saarella on lähes aina aurinkoista, etäisyydet ovat joka paikkaan lyhyet ja tammikuun lämpötila vastaa Suomen heinäkuuta. Nähtävää ei ehkä löydy vaativalle matkaajalle tarpeeksi, mutta meille oli tarpeeksi viihdyttävää katsella, kun pieni pääsi leikkimään ensimmäistä kertaa ulkona. Kävi niin sääliksi, kun Suomen kovissa pakkasissa lapsi ei päässyt edes vaunulenkeille ulos. Eikä hän osaa vielä niin hyvin kävellä, että kävely onnistuisi toppavaatteet päällä. Teneriffalla oli leikkikentät päällystetty tekonurmella. Se oli tosi kiva alusta konttaamiseen, eikä lapsi tarvinnut edes kenkiä. Meidän hotellia lähimpänä olevassa puistossa oli suuret aurinkovarjot suojana, joten ei tarvinnut pelätä ihon palamistakaan. Paikalliset suhtautuvat lapsiin tosi myönteisesti ja meidänkin napero oppi vilkuttamaan kaikille ohikulkijoille.

teneriffa

teneriffa2

teneriffa6

On muuten hassua miten kahdenkin tunnin aikaero laittaa koko lapsiperheen elämän sekaisin. Ekana aamuna herättiin viideltä ja siinä olikin miettimistä, että mitä tekisi ennen aamupalaa ja auringonnousua. Ongelma toistui taas iltaisin, kun pikkukaveri meni nukkumaan jälleen viideltä. Kun lapsille tarkoitettu minidisco alkoi klo 19.30, meidän minidiscoilija oli nukkunut jo hyvät kaksi ja puoli tuntia yöunta.

Olimme kiertäneet jo edellisellä Teneriffan reissulla kaikki meitä kiinnostaneet nähtävyydet. Tällä kertaa keskityimmekin vain lataamaan akkuja. Kävelimme rantakatuja ja pysähdyimme aina välillä kauppoihin tai leikkipuistoihin. Koko loma meni ihan nappiin lukuun ottamatta minulle viimeisenä päivänä iskenyttä migreenikohtausta. Sain sen, kun olin unohtanut aurinkolasit hotellille, ja olimme koko aamupäivän kirkkaassa auringonpaisteessa vaunulenkillä. Arttu lainasi omia lasejaan, mutta kutsui minua sen jälkeen koko ajan Tippa-T:ksi. Suutuin ja palautin lasit, joten lopputuloksena oli ihan armoton pääkipu, joka kesti seuraavaan päivään.

teneriffa4

teneriffa7
Teneriffalla kukki joulutähdet kaikissa kukkapenkeissä ympäri saarta. Kiva nähdä, ettei oltu nähty tarpeelliseksi laittaa varoitustekstiä suomeksi.

Meidän viikko kului hyvän ruuan ja ulkoilun merkeissä ja kotiin palasi torstai-iltana hyvin levännyt ja iloinen perhe. Saatiin juuri sopivasti lisäpotkua lähteä jatkossa täältä neljän seinän sisältä tapaamaan ihmisiä. Harmittaa, että lumet olivat sulaneet sillä aikaa kun olimme poissa, mutta toisaalta kevätaurinko on paistanut kyllä ihanasti.

Aurinkoa ja hyvää mieltä kaikille! :)

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top