skip to Main Content

Kasvisruokaa ja väärinymmärryksiä

Meillä on ollut jo pidemmän aikaa ajatuksena vähentää lihansyöntiä ja lisätä kasvisruokaa ruokavalioomme. En vain oikein ole tiennyt mistä lähteä liikkeelle. Ja toisaalta olemme olleet niin väsyneitä, että olemme syöneet lähinnä roskaruokaa. Nyt, kun olemme saaneet vähän taas elämää järjestykseen, päätin tarttua toimeen. Aloitin talvisesta pasta-kasviskeitosta. Katsoin muutamaakin eri ohjetta, mutta tapani mukaan aloin soveltaa jo heti alussa. Olen onnistunut sössimään tosi monta reseptiä sooloilulla, ja silloin kun onnistun, en seuraavalla kerralla muista miten paljon olen mitäkin ainetta laittanut. Tällä kertaa laitoin samaan pataan palsternakkaa, selleriä, porkkanaa, parsaa, kukkakaalia, sipulia, valkosipulia, chiliä, purjoa, fenkolia, juuresmehua, vettä, kasvisliemikuutioita, laakerinlehtiä, sitruunaa, suolakurkkua, gluteenitonta pastaa, pippuria ja suolaa. Ja lopuksi tuoretta persiljaa ja lipstikkaa. Arttu hankki ainekset ja kaikki tuli ostettua, vaikka mies luulikin lipstikkaa huulirasvaksi! :D

Meillä on ennenkin ollut vaikeuksia ymmärtää toisiamme ruokaan liittyvissä asioissa. Kerran olimme ostamassa irtoripsiä lihatiskiltä, kun Arttu oli käsittänyt väärin toiveeni ostaa ripsiä juhlaa varten. Ihmettelin kyllä aluksi, kun hän otti niin asiakseen ripsien hankkimisen. Vasta kun seurasin häntä lihatiskille, tajusin että puhuimme aivan eri asioista. Ja sitten on se legendaarinen kerta, kun tein Artun turvonnutta nilkkaa varten kaalisalaattia. Olimme juuri tavanneet ja Arttu oli telonut nilkkansa treeneissä. Arttu soitti ja pyysi, että ostaisin hänen puolestaan kaalin, koska se auttaa turvotukseen. Ostin kaalin ja tein siitä salaattia kera ananaksen. Hävetti vähän, kun Arttu tuli kotiin ja tajusin, että tarkoituksena oli ollut laittaa kaalinlehtiä nilkan ympärille. No, Arttu laittoi kaalisalaattia sukkaan ja sillä siitä selvittiin.

Keitosta tuli muuten tosi hyvää ja se maistui meille kummallekin. Kertoisin teille reseptin, jos muistaisin yhtään miten paljon mitäkin laitoin.

Mukavaa lauantai-illan jatkoa kaikille! :)

-Liisa

Lisäys: Päätin lukea tämän jutun vielä Artulle juuri ennen kuin painan julkaise-nappia. Artulle tuli ruokajuttuja kuunnellessa nälkä, ja koska keittoa ei ollut enää jäljellä, hän lähti Mäkkiin. Että sillä lailla sitten. Toivottavasti tajuaa tilata kasvishampparin!

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top