skip to Main Content

Joulun aikaa ja taikaa

Joulukuu on meille ylivoimaisesti vuoden kiireisintä aikaa. Silloin tehdään noin kolmannes koko vuoden liikevaihdosta. Tänä vuonna myynti oli vielä suurempi kuin edellisinä vuosina ja kirjoja lähetettiin yli 4000 kappaletta! Minun äitiysloman vuoksi joulumyynnin paineet kasautuivat Artun hartioille. Minulle itselleni taas kasautui paineita järjestää pojallemme täydellinen ensimmäinen joulu. Kirjanmyynti jatkuu aina lähes jouluaattoon saakka ja tänä vuonna tuli tosi kova kiire saada kaikki kotona joulua varten valmiiksi. Pakko oli hyväksyä, ettei hyvä joulu ole kiinni siisteistä kaapeista ja pestyistä ikkunoista. Annoin itselleni luvan oikoa vähän ja jätin yläkerran siivoamisen vähälle ja korvasin osan jouluruuista kaupan versioilla. Keskityin koristelemiseen ja fiilistelyyn ja toivotin joulun tervetulleeksi tällä kertaa vähän vaatimattomammilla valmisteluilla.

Pöyrööt

Ja ihana ja ainutlaatuinen joulu siitä tulikin. Alku tosin ei ollut kovin lupaava. Jouluaamu alkoi sillä, kun huomattiin että kuusi oli kaatunut keskelle olohuoneen lattiaa. Toisaalta jotenkin se sopi hyvin kruunaamaan tämän kaoottisen tapahtumarikkaan vuoden. Siispä kuusi pystyyn ja auton keula kohti Helsinkiä. Artun suku vietti tänä jouluna aaton Helsingissä Pohjanmaan sijaan. Kaikilla oli tuttuun tapaan päällä Jussipaidat. Poika nautti täysillä koko suvun huomiosta ja oli koko juhlapyhät yhtä hymyä.

Pöyrööt

Helsingistä ajoimme illaksi takaisin Kotkaan minun vanhempien kotiin odottamaan Joulupukkia. Selkeästi ilmassa oli jännitystä kun paikalle oli vähän isompia serkkuja, jotka jo ymmärsivät kuka oli tulossa käymään. Joulupukki kävi ja toi ihan mahtavia lahjoja. 10 kuukauden ikäinen nautti eniten juhlatunnelmasta ja suurin osa lahjoista jäi avaamatta. Niitä avattiin sitten seuraavina päivinä vähän kerrassaan. Joulun ehdoton hitti on ollut olohuoneen lattialle rakennettu maja, jossa poikamme onkin viettänyt lähes kaiken aikansa.

joulu42

joulu112

Pienen lapsen kanssa kyläily on osoittautunut sen verran hankalaksi, että kutsumme mieluummin vieraita meille. Tapaninpäivänä saimmekin sukulaisia vierailulle syömään päivällistä. Alkupalaksi oli tarjolla meidän suosikkia Vorschmackia, jonka kanssa tarjoiltiin isokyröläistä maailman parhaaksi valittua Napue-giniä.

joulu142

joulu72

joulu132

Meillä on kyllä otettu kaikki ilo irti joulun välipäivistä ja saimme vielä eilenkin ystäviä kylään. He asuvat Saksassa, joten näemme liian harvoin. Hauskaa oli huomata, kuinka meidän lapset leikkivät keskenään, vaikka heillä on ikäeroa yli vuosi. Pienempi tietysti tykkää seurata kun isompi temppuilee. Jossain vaiheessa meidän poika menikin ihan sekaisin innostuksesta ja konttasi kiljuen ympyrää. Illalla leikit tulivat uniin saakka ja yö oli yhtä heräilyä ja huutelua.

joulu122

Nyt meillä jatkuu viikko valmistautuessa uudenvuoden aattoon. Emme oli tehneet sen suhteen mitään suunnitelmia. Kesällä suunnittelin, että ammumme Artun kanssa raketteja meren jäällä. Se ei taida näillä keleillä onnistua. Ehkäpä siis vain lisää herkkuja ja rentoutumista sisätiloissa.

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top