skip to Main Content

Löitkö?

Tämä teksti on odottanut kirjoittamista jo pitkään. Kävin maaliskuussa Brysselissä, josta sain mukaani tilastotietoa suomalaisten naisten kokemasta parisuhdeväkivallasta. Viime vuonna julkaistun EU-tutkimuksen (EU:n perusoikeusvirasto FRA) mukaan 47% suomalaisista naisista on kokenut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa sen jälkeen, kun on täyttänyt 15 vuotta. 10% naisista on kokenut väkivaltaa viimeisen vuoden aikana. Tämä kaikki tarkoittaa, että Suomi on naisille Euroopan toiseksi turvattomin maa! 

Olen ilmeisesti elänyt ihan omassa kuplassa, koska itse olin siinä käsityksessä, että parisuhdeväkivalta on paljon harvinaisempaa. Kuinka montaa ystävistäni hakataan kotona tälläkin hetkellä? Sydän särkyy heidän puolestaan. Samaan aikaan turhauttaa ja suututtaa.

Haluaisin käydä henkilökohtaisesti keskustelemassa jokaisen rakkaitaan pahoinpitelevän henkilön kanssa, mutta koska he eivät vapaaehtoisesti minulle ilmoittaudu, tyydyn pitämään asiasta meteliä täällä ja kaikissa muissa mahdollisissa foorumeissa. Halveksin teitä ja vaadin että te kastemadon selkärangan omaavat ihmiset lopetatte heti! 

Tämä perheväkivalta-asia on pakko saada tasa-arvokeskusteluun mukaan. Käsittämätöntä, että meillä on yhtälaiset oikeudet koulutukseen ja työntekoon, mutta sitten kotona ollaan koiran asemassa. Tiedättekö mikä on se maa, jossa naisen on vielä Suomeakin vaarallisempaa viettää kotonaan aikaa? Se on Tanska. Ehkä tuloksia vääristää se, että Pohjoismaissa naiset uskaltavat vastata näihin kyselyihin. Tulos on joka tapauksessa todellinen, oli Pohjoismaiden ulkopuolella sitten todellisuudessa huonompi tilanne tai ei. 

Olkaa kilttejä ja puuttukaa tähän asiaan, jos teillä on minkäänlaista vaikutusvaltaa. Jos voitte auttaa yksittäistä ihmistä tai jos puheellanne on painoarvoa yhteiskunnallisella tasolla. Ja toivotaan, että tästä jossakin vaiheessa nousee metoo:n kaltainen ilmiö, joka sitten kaikessa rajuudessaan nostaa nämä kotirikolliset esiin.

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top