skip to Main Content

Taivaallista kukkakaalia

Me olemme nyt ottaneet itseämme niskasta kiinni ja aloittaneet kunnon ruokaremontin! Tai paremminkin, olemme ottaneet toisiamme niskasta kiinni, sillä oma luonteenlujuus on aika ajoin pettänyt ja mieli on huutanut hoosiannaa…ja Hesburgeria. Joka tapauksessa meillä syödään nyt terveellisesti ja kevyesti. Tätä on kestänyt nyt risteilyä lukuunottamatta pari viikkoa. Ensialkuun paistoimme vain kasviksia ja kanaa, mutta kun se alkoi tökkimään, lähdin etsimään herkullisia reseptejä eri nettisivuilta. Tämä ensimmäinen kuva on otettu kun valmistin paljon kehuttua kukkakaaliriisiä. Se on siis kukkakaalia, joka muistuttaa koostumukseltaan riisiä. Kukkakaalin lisäksi paistoin fenkolia ja lohta, joka oli marinoitu soijakastikkeella ja inkiväärijauheella. Lisäsin mukaan myös suuresti rakastamaani avokadoa. Olen innostunut kuvaamaan annoksia ja visuaalisena ihmisenä tykkään laittaa annokset kauniisti esille ennen syömistä. Lohi oli tosi hyvää ja samoin fenkoli. Kukkakaaliriisi maistui vauvan oksennukselle. Haju oli miedon maitokakkamainen. Suosittelen kaikille tätä ihanan helppoa reseptiä. Kukkakaalin raastamiseen kului aikaa vaivaiset puolitoista tuntia.

kukkakaali2

Jostain kumman syystä seuraavallakin kauppareissulla ostoskoriin ilmestyi kolme kiloa kukkakaalia. Ei voi minua nopeasta oppimisesta syyttää. Tällä kertaa kokkauslistalla oli superterveellinen ja trendikäs pizza. Pohja oli tehty yllätys yllätys…kukkakaalista! Kukkakaalia, kananmunaa ja juustoraastetta eikä tippaakaan jauhoja. Alkuun tuttu puolentoistatunnin kukkakaalinpilkkomis-, mikrossakypsentämis-, uudelleenpilkkomisoperaatio, jonka jälkeen täytteiden valinta. Täytteeksi valikoitui ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, mozzarellaa, tomaattia ja rucolaa. Höyryävän kuuma pizza tuli uunista vartin paistamisen jälkeen ja ai että sitä kukkakaalin tuoksua, joka täytti koko asunnon. Ei voi muuta sanoa, kuin että väkisinkin hoikistuu, kun tulee syötyä niin vähän. Arttu yritti parannella omaa palaansa meetvurstilla ja juustoraasteella. Minä laitoin pizzamaustetta, jotta sen hirvityksen tunnistaisi pizzaksi edes jostain.

Seuraavaksi kokeilen korvata jäätelön kukkakaalilla ja sitten valmistan uutta kevään hittijälkiruokaa: kukkakaalipavlovaa.

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top