
Gluteeniton suklaakakku
Nyt löytyi aivan mahtavan hyvä suklaakakun resepti! Kakku oli ihan mielettömän hyvää ja mikä parasta, tosi nopea ja helppo tehdä. Joudun usein tekemään leipomiset vasta pojan mentyä nukkumaan ja arvostan tätä reseptiä, koska siinä ei tarvitse käyttää sähkövatkainta tai muita äänekkäitä koneita. Tiskiäkin tulee vain yhden kattilan verran. Siis hiljaista, helppoa ja taivaallisen hyvää! Kakun kanssa tarjottiin vieraille vaniljajäätelöä ja mansikkakastiketta. Söin kakkua sekä lämpimänä että jääkaappikylmänä, ja kumpikin toimi loistavasti.
Tässä ohje suureen irtopohjavuokaan:
400 g tummaa suklaata
400 g voita tai margariinia
6 dl sokeria
10 munaa
2 rkl gluteenitonta jauhoa
Voitele irtopohjavuoka.
Pilko voi ja suklaa ja sulata ne miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita.
Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi jauhot.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia. Jätä kakku hieman hölskyväksi keskeltä. Jos teet puutikkutestin, saa tikkuun jäädä taikinaa.
Anna kakun jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
Alkuperäinen resepti löytyy täältä: www.hammentaja.blogspot.fi/2013/08/gluteeniton-suklaakakku
Varmasti kokeilen tästä kakusta vielä erilaisia versioita. Toimisikohan esimerkiksi minttu tai kahvi lisämausteena?
-Liisa
This Post Has 0 Comments