skip to Main Content

Unelmista totta!

Tässä se viimeiset kaksi vuotta salassa pitämäni asia nyt on! Meidän sarjakuvasta tehdään näytelmä Seinäjoen kaupunginteatterin toimesta ensi keväälle! Tämä on ollut meidän iso haave jo siitä saakka, kun sarjakuva sai alkunsa. Asuimme silloin kaupunginteatterin naapurissa ja aina ohi kävellessä ajattelimme että jonain päivänä vielä meidän Pöyrööt hyppää lavalle. Se päivä on 10.3.2018, kun Jussi ja Make valtaa vanhan teatterin lavan. Näytelmä perustuu meidän kaikkiin kuuteen kirjaan.

Vaikka tosiaan tämä asia on ollut meidän tiedossa jo kaksi vuotta, saa sen ajatteleminen aina uudelleen ja uudelleen perhosia vatsaan. Seinäjoen kaupunginteatteri on iso koneisto, joka nyt eri osa-alueiden ammattilaisten toimesta käy muokkaamaan meidän sarjakuvaa näytelmän muotoon. Ollaan kahden vuoden ajan säännöllisesti tavattu näytelmän käsikirjoittaja/ohjaaja Mikko Kaukolampea sekä teatterin johtoa. Olemme kertoneet ajatuksiamme siitä, mistä Pöyröissä on kyse ja mikä on sen ydin. Alun stressi ja jännitys on matkan varrella hälvennyt, kun olemme saaneet huomata, että Mikko todellakin on ymmärtänyt sarjakuvan perimmäisen olemuksen.

Käsikirjoitus on nyt pääpiirteissään valmis, mutta sen työstäminen jatkuu vielä syksyyn. Sen jälkeen alkaa kaiken sen suunnitteleminen, joka tekee näytelmästä valmiin kokonaisuuden. Lavastus, puvustus, äänet, valot. Ja näyttelijät aloittavat harjoituksensa alkuvuodesta. Haluan olla näkemässä kaiken mitä teatterin tekeminen kokonaisuudessaan on. Ja lopuksi kun näytelmä on valmis, istun eturivissä ja varmaankin itken onnesta koko esityksen ajan.

Hullua miten isoon porukkaan meidän Pöyrööt on vuosien varrella tiensä raivannut. Tunnetuimmista suomalaisista sarjakuvista on tehty näytelmiä, joista tosin en ole nähnyt yhtäkään. Pöyrööt-näytelmän aion mennä katsomaan. Jos haluat päästä ensi-iltaan, niin käy varaamassa liput nyt, koska vain nopeimmat mahtuvat mukaan! Täältä saa varata lippuja: www.netticket.fi/information_plays.php

Tänään me Artun kanssa juhlitaan!

-Liisa

Kuva on napattu Ilkan digilehdestä, johon meitä haastatteli Anne Puumala ja kuvan otti Heikki Hakanen.

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top