skip to Main Content

Sunnuntaivieraina kirjastossa

Me vietimme eilistä sunnuntaipäivää Seinäjoen upeassa pääkirjastossa. Meidät oli kutsuttu sinne haastateltaviksi kertomaan Pöyröiden kuulumisia ja samalla kertomaan omia kirjavinkkejämme. Olemme asuneet ihan kirjastoa vastapäätä, mutta silloin se oli vasta rakennusvaiheessa. Juuri kun se valmistui, me muutimme Kotkaan. Emme siis ehtineet käydä siellä kertaakaan. Se rakennushan on jo itsessään nähtävyys. Kaikille pienten lasten vanhemmille tiedoksi, että siellä on kuvattu Katti Matikaisen Kirjamyllyä.

Liisa Seppälä

Liisa Seppälä

Arttu Seppälä

Kuten jo kerroinkin, minun oli vaikeaa päättää kirjavinkkejäni. Yleensä kirjailija valitsee kuusi haluamaansa teosta. Meidän tapauksessa valitsimme kummatkin kolme. Loppujen lopuksi päätin esitellä Muumi sarjakuvaklassikot, Kiroilevan Siilin juhlakirjan ja Enni Mustosen romaanin Mäntykosken Anna. Muumi tietysti siksi, että se on oikeutetusti kaikkien sarjakuvantekijöiden esikuva. Kautta aikojen menestynein suomalainen sarjakuva, joka on myös oikeasti nerokkaan hauska. Kiroileva Siili on toinen todella hyvin menestynyt suomalainen sarjakuva, jonka tekijä Milla on mielenkiintoinen persoona. Millan tarina on jännittävä ja inspiroiva. Enni Mustonen kirjoittaa historiaan sijoittuvia romaaneja, joissa päähenkilönä on useimmiten nainen. Olen lukenut jonkin verran historiaa ja opiskellut sitä aikoinani avoimessa yliopistossakin ihan vain oppimisen ilosta. Kivointa Mustosen kirjoissa on se, että useimmiten tarinan päähenkilö löytää rakkauden ja kirjasarjan seuraavissa osissa päähenkilönä on tämän pariskunnan tytär. Ja sitten mahdollisesti taas hänen tyttärensä. Samalla tulee kerrottua koko suvun tarina ja se kulkee todellisten historian tapahtumien mukana. Mäntykosken Anna on ensimmäinen osa sarjaa, jonka Enni Mustonen kirjoitti sen jälkeen kun oli käsikirjoittanut Vihreän Kullan Maa-televisiosarjan. Siinä valotetaan ohjelman henkilöiden ja suvun taustaa.

Haastattelussa kävi todella hauska tilanne, kun yleisö sai esittää kysymyksiä meille. Vanhempi herrasmies kysyi todella hyvän kysymyksen, jonka yhteydessä hän paljasti olevansa Enni Mustosen isä. Tiesin että Enni Mustonen (oikealta nimeltään Kirsti Manninen) on syntynyt Seinäjoella, mutta en olisi arvannut, että hänen vanhempansa osuisivat paikalle kuuntelemaan. Artun kirjavalinnat olivat Duudsonien Härmästä Hollywoodiin, Taivas ja Helvetti sekä tietenkin meidän oma uusin kirja. Tosi moni oli tullut varta vasten meitä kuuntelemaan. Tilaisuutta oli mainostettu muutamissa lehdissä. Kun asuu Kotkassa, välillä unohtaa että meidän sarjakuvalla on niin paljon lukijoita etenkin Pohjanmaalla. Näistä lukijatapaamisista saa tosi paljon voimaa jatkaa. Kuultiin myös, että kaikki meidän uudet kirjat on kirjastossa lainassa ja varausjonokin on pitkä. Jes! :) Pikkutyyppikin oli mukana signeeraamassa kirjoja tilaisuuden jälkeen.

Liisa_Seppala_2

Nyt minun pitää miettiä hyviä vastauksia muutamaan erittäin kiperään kysymykseen, joita eräs Pohjanmaan paikallislehti lähetti. Sieltä pyydettiin haastattelua naistenpäivää varten tasa-arvosta nykysuomessa. Joutuu haastamaan itsensä, kun miettii niitä todellisia mielipiteitään ja yrittää vielä muotoilla ne sellaisiksi, että oikea ajatukseni välittyy lukijalle saakka. Haastatteluun on pyydetty kolmea muutakin naista, jotka kaikki ovat eri ikäisiä. Hauskaa nähdä kuinka erilaisia tai samanlaisia vastauksia annamme. Niin ihanaa, kun työt rullaa ja eteen tulee kaikkea mielenkiintoista koko ajan. Nyt on tosi hyvä elämänvaihe menossa. :)

Ai niin, päästiin eilen kurkistamaan Seinäjoen Asuntomessualuetta ja voi apua miten hyvältä siellä jo näyttää! Talot on pystyssä ja lumesta huolimatta pystyy kuvittelemaan miten upeat messut on ensi kesänä edessä!

Kaikille hiihtolomalaisille hyvää lomaa! :)

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top