skip to Main Content

Seinäjoen Asuntomessut

Messut ovat Seinäjoella täydessä vauhdissa ja kävijämäärät ovat alkuviikkojen epävakaisen sään jälkeen vilkastuneet kovaa vauhtia. Meilläkin on tuotteita mennyt kaupaksi ennätystahtiin ja mikä parasta, uusi kirja on myynyt todella hyvin. Myös etenkin saunatuotteet ovat menneet hyvin kaupaksi ja osa on jo loppunut kesken.

Tiesimme, että tämä Asuntomessukuukausi tulee olemaan meidän perheelle rankka, mutta tuntuu että tämä on osoittautunut vielä vähän odotettua rankemmaksi. Työntekijöiden suhteen on ollut epäonnea, kun kaksi teloi selkänsä jo messujen alkumetreillä. Arttu joutui hetken tekemään 70 tuntista viikkoa lähes yksin. Nyt onneksi sairastupalaiset ovat päässeet taas kiinni töihin ja homma on siinä mielessä helpottunut. Messut ovat aina yrittäjille ja muille työntekijöille rankkoja rupeamia ja nyt sen huomaa entistä selvemmin, kun messupäiviä kertyy peräkkäin kolmisenkymmentä.

asuntomessut6

Kuten jo aiemmin kerroin, minun hommaa on ollut lähinnä lastenhoito. Jouduimme kuitenkin tekemään suunnitelmiin muutoksia ja jakamaan vastuuta myös messumyynnistä. Olemme siis matkanneet lapsen kanssa messubussilla aina tauottamaan Arttua, jotta päivään saataisiin edes yksi ruokatauko. Meidän myyntiladosta ei onneksi pääse karkaamaan pois, joten lapsi on saanut leikkiä siellä samalla kun olen itse jutellut ihmisille ja kertonut sarjakuvasta. Lapsi leikkii mielellään aina hetken tekonurmimatolla legoillaan ja autoillaan. Oikea perheyritys, kun yksivuotiaskin on mukana työhommissa.

Liisa Seppälä

Liisa Seppälä

En ole vieraillut yhtä taloa lukuunottamatta missään muussa Asuntomessukohteessa. Ainoastaan Talo Nuukaan menin heti ensimmäisenä messupäivänäni. Siellä on Pöyröö-tuotteilla sisustettu huone ja meidän tuotteita on muutenkin ripoteltu eri puolille taloa. Nuuka on mielenkiintoinen kohde, sillä talon rakentamisessa on otettu tarkasti huomioon ekologisuus ja jälki on tosi kaunista. Muutenkin Pohjalaiskortteli on mielestäni messualueen mielenkiintoisin osa. Siellä on modernisoitu vanhoja perinteisiä pohjalaistaloja.

asuntomessut1

asuntomessut5

Messuilla on paljon muutakin nähtävää, kun paljon erilaisia yrityksiä on esillä. Kannattaa ehdottomasti käydä seinäjokisten yritysten yhteisteltassa ja ostaa sieltä ainakin Pirjon Pakarin leipiä, Hannun Gluteenittomia tuotteita sekä Leilan sinappia. Ihanan ylellisiä tyynyjä, lakanoita, peittoja ja pyyhkeitä löytää Lennolin myyntipisteeltä. Meillä on kotona paljon Lennolin tuotteita ja ne ovat kaikki olleet tosi laadukkaita ja tyylikkäitä. Lastenhuoneisiin ja muuhunkin sisustukseen löytyy aivan ihania tuotteita sellaisesta pohjalaisyrityksestä kuin Emma’s & Mama’s. Heillä on myös verkkokauppa, joten kannattaa käydä tutkimassa tarjontaa sielläkin.

Menkää ihmeessä käymään messuilla ja muistakaa varata mukaan hyvät kengät, sillä kävelemistä tulee isolla messualueella paljon! Helposti saa kokonaisen päivän vierähtämään kun tutkii erilaisia taloja ja niiden sisustuksia. Meilläkin alkaa kotona heti remontti kunhan vain messut ovat ohi. Asuntomessuilla vietetty kuukausi yhdistettynä raskausajan pesänrakennusviettiin on vaarallinen yhdistelmä. Viimeksi raskausaikana Arttu laitettiin maalaamaan seiniä ja teetettiin sekä vessa- että kylppäriremontit. Tällä kertaa vuorossa on yläkerran makuuhuoneet.

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top