skip to Main Content

Pöyrööt-näytelmän harjoitukset ovat alkaneet

Me tulimme lumimyräkän saattelemana Seinäjoelle maanantaina. Heti tiistaina olimme mukana muuttokulkueessa, joka lähti Seinäjoen kaupunginteatterilta ja päättyi Vanhalle teatterille. Eli siis sinne, missä Pöyrööt-näytelmä saa ensi-illan 10.3. Kulkueessa oli kovasta pakkasesta huolimatta iloista ja äänekästä porukkaa jussipaidat päällä. Seinäjoen kaupunginteatterin varsinaiset tilat ovat remontissa ja siitä syystä meidän näytelmää esitetään Vanhalla teatterilla. Ja hyvä että esitetään, Pöyrööt-näytelmä sopii täydellisesti sellaiseen vanhaan ja perinteikkääseen rakennukseen.

Kuvassa on Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellinen johtaja, Pöyrööt-näytelmän ohjaaja sekä Jussi Pöyröö-päähenkilön esittäjä. Kuka on kuka? ;)

Tiistaina yleisö sai kuulla pienen pätkän näytelmästä. Näyttelijät olivat vasta saaneet käsikirjoitukset käsiinsä eikä niitä oltu vielä harjoiteltu, mutta hyvältä se silti kuulosti. Tuskin kukaan ammattinäyttelijöistä osasi edes kuvitella, kuinka iso asia se heidän tavallinen työpäivä oli meille. Paljon ajatuksia lenteli päässä, kun meidän vuosien aikana kirjoittamia juttuja kuunteli katsomossa. Monet käsikirjoitukset on napattu sukulaisten ja ystävien sanomista jutuista. Osa on meidän keskinäisiä riitoja tai vitsejä. Jotkut jutut ovat jo edesmenneiden sukulaisten kertomia.

Keskiviikkona olimme kuuntelemassa lukuharjoitusta, jossa käytiin koko näytelmä läpi. Arttu korjaili ja neuvoi murteen lausumisessa ja koko työryhmä heitteli ideoita. Ajateltiin ensin, että murre aiheuttaisi taatusti näyttelijöille ongelmia, koska pohjalaiset ovat hyvin tarkkoja siitä miten sitä lausutaan. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi ja teksti istui näyttelijöiden suuhun erittäin hyvin. Muutenkin kuulostaa ja näyttää siltä että roolitus on mennyt täysin nappiin. Lavasteita oli tiistaina vasta vähän valmiina, mutta keskiviikkona rakentaminen oli jo paljon pidemmällä. Nopeasti asiat kyllä etenevät kun ammattilaiset tekevät. Nyt harjoitukset teatterilla jatkuvat ja me menemme seuraamaan niitä taas jossakin vaiheessa. Meidän tehtävä tässä projektissa on markkinoida omille lukijoillemme, että tällainen näytelmä on tulossa ja että se tosiaan kannattaa tulla katsomaan.

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top