skip to Main Content

Kuudes kirja uunista ulos!

Meidän työhön liittyy muutamia juhlahetkiä vuodessa. Nyt on yksi niistä hetkistä. Meidän kuudes kirja tuli reilu viikko sitten painosta. Edessä on kokonaisen kuukauden kestävät kirjajulkkarit Seinäjoen Asuntomessuilla. Kirjassa on aina takana useamman kuukauden työ, joten ei ihme, että lopullisen teoksen käsiin saaminen jännittää. Kirjan nimi on ”Pohojammaalta kotoosin” ja siinä esitellään sarjakuvien lisäksi perinteisiä pohjalaisia erityispiirteitä. Palaute on ollut tosi hyvää ja etenkin kantta on kehuttu kovasti. Kanteen käytimme Marjaana Saikkosen ja Benjam Pöntisen valokuvia. Tätä kirjaa voin kyllä ylpeydellä esitellä. Etenkin siitä tunnen ylpeyttä, että sain sen koottua kaiken alkuraskauden väsymyksen ja pahoinvoinnin keskellä. Suurin apu (tietysti Artun lisäksi) oli meidän toinen piirtäjä Tiia, joka on piirtänyt lähes kaikki kirjassa olevat sarjakuvat. Minun tehtäväksi jäi värittäminen, sivujako ja kansi.

Uuden kirjan lisäksi meiltä on tullut valtavasti muitakin uutuustuotteita. Myynnissä on esimerkiksi erilaisia laudeliinoja, saippuoita, saunamittari, kransseja, kasseja ja erilaista mukeja. Olemme tosi ylpeitä kaikista uusista tuotteista ja pahoin pelkään, että osa tuotteista loppuu ennen elokuuta.

Pöyrööt

Pöyrööt

Pöyrööt

Arttu sai mahtavan idean ja suunnitteli myyntipisteeksi ladon. Mikä on sen pohjalaisempaa tai enemmän meidän sarjakuvaan sopivaa. Ladon rakensi Huvila Seppälä Oy ja katto siihen saatiin lahjoituksena PRP:ltä. Maalit saatiin Tikkurilasta. Ladosta tuli tosi hieno ja se myydään eniten tarjoavalle messujen lopuksi. Ladon kylkiäisenä ostaja saa myös Mever Oy:n lahjoittaman paljun. Jos meillä olisi omakotitalo, haluaisin ehdottomasti ladon omalle takapihalle esimerkiksi kesäkeittiöksi tai grillikatokseksi. Meidän pieneen pihaan se ei valitettavasti mahdu. Koko myynnistä tuleva tuotto menee Seinäjoen Keskussairaalan lastenosastolle. Näissä asioissa ihailen pohjalaisten kykyä tarttua toimeen ja saada asioita aikaiseksi. Niin moni lahjoitti aikaansa ja auttoi ladon rakentamisessa, ettei voi olla kuin kiitollinen. Ladosta on tähän mennessä tarjottu 1700 euroa. Latoa välittää Sp-Koti ja sieltä asiasta saa lisätietoa Jussi Uitolta.

Meillähän oli alunperin ajatuksena rakentaa omakotitalo Asuntomessuille. Kävimme jopa katselemassa tontteja muutama vuosi sitten. Muutamista eri syistä päätimme kuitenkin jättää hankkeen sikseen. Meillä oli toiveena saada lapsia juuri samaan aikaan, kun taloa olisi pitänyt rakentaa. Nyt tässä vaiheessa kun miettii, että meidän olisi pitänyt rakentaa taloa samaan aikaan ensimmäisen vauvavuoden aikana, tuntuu päätös talon rakentamatta jättämisestä enemmän kuin oikealta. Se olisi ollut aivan liian rankkaa. Messut tulivat meidän kannalta pari vuotta liian aikaisin. Parempi siis näin, vaikka kadehdinkin asuntomessurakentajia, jotka saavat kesän lopussa itselleen upean asuinalueen ja naapuruston, jolla on yhteishenki varmasti korkealla.

Meillä on työnjako messujen suhteen se, että Arttu hoitaa Asuntomessuhommat ja me elelemme lapsen kanssa normi arkea päivisin kahdestaan. Päätös oli aika selkeä, kun en jaksaisi seistä kahdeksaa tuntia, enkä saa nostella painavia laatikoita. Olen oikeastaan aika tyytyväinen tähän järjestelyyn. Olen aina viihtynyt Seinäjoella ja meille tulee mukavia reissuja lapsen kanssa, kun kierrellään vanhoja kotikulmia. Suunnitelmissa oli mennä syömään paikalliseen kahvilaan vohveleita, mutta sitten totesin että ehkä tällä kertaa meidän allergiat on liian hankalat ohitettaviksi. Vai mitä luulette, millaisia vohveleita saa ilman jauhoja, maitoa ja kananmunaa? :D

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top