skip to Main Content

Pääsiäisiä, onhan noita

Hyvää pääsiäistä kaikille! Meillä ollaan TAAS kipeinä! Tai lapsi on kuumeessa. Mutta se taitaa johtua viikko sitten saadusta rokotteesta. Onneksi ei olla tehty mitään suurempia suunnitelmia vaan ajatuksena oli olla ihan vain kotona. Viime viikonloppunakin oltiin kipeinä. Ehdin jo ajatella, että onneksi minityyppi voi puolipohjalaisena virpoa huomenna lauantaina, kun palmusunnuntai meni sairastaessa. Pohjanmaallahan virvotaan vasta pääsiäislauantaina. Uskon, että meillä halutaan jatkossa virpoa ensin Kotkassa palmusunnuntaina ja sitten matkustaa pääsiäiseksi Pohjanmaalle virpomaan lisää ja katsomaan kokkoja. Pohjanmaalla poltetaan ihan mahtavia valtavia kokkoja aina pääsiäislauantaina. Se on tosi hieno perinne.

Jäimme tänään miettimään sitä, kuinka meiltä puuttuu ero juhlapyhien ja arjen väliltä. Ja myös arjen ja viikonlopun. Toivoisi kuitenkin, että oma lapsi saisi sen ilon tunteen, kun pyhät alkavat. Itse muistaa aina miltä tuntui, kun äiti tuli töiden jälkeen kauppakassien kanssa ja tiesi, että ne olivat täynnä juhlaruokia ja herkkuja. Ja tiesi myös, ettei kenelläkään ollut seuraavien päivien aikana kiire mihinkään. Meillä niitä töitä on ripoteltu niin sattumanvaraisesti, että joskus tulee tehtyä töitä myös viikonloppuisin. Toisaalta monesti olemme arkena ihan vapaalla.

Nyt meillä tehtiin selkeä ero arjen ja juhlan välille ja koristeltiin koko koti pääsiäisteeman mukaisesti. Haimme oksia ja löytyikin tosi hienoja. Eikä tarvinnut edes ryhtyä rikolliseksi, kun pensas oli jo valmiiksi kaadettu. Rairuohokin ehti kasvaa viikossa täyteen mittaan.

paasiainen4

paasiainen

paasiainen2

paasiainen3

Päätimme Artun kanssa, että katsomme pääsiäisen aikana joka ilta yhden elokuvan. Eli yhteensä neljä. Se on enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Rentoutukaa tekin ja herkutelkaa. Meille on tapahtunut sellainen tragedia, ettei kukaan ole muistanut ostaa mignon-munia. Eli kauppareissu on vielä siis edessä.

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top