skip to Main Content

Ensimmäinen taidenäyttely

Eilen meidän perheellä oli suuri päivä. Esikoisemme piti ensimmäisen taidenäyttelynsä. Hän on tosiaan vasta alle 4-vuotias, mutta piirustuksia on kertynyt jo vinot pinot. Viime vuoden lopulla keksin, että voisimme koota piirustuksista näyttelyn ja lapsihan innostui ehdotuksesta.

Aamusta vieraina kävi meidän molempien lasten päiväkotiryhmät. Lapset käyttäytyivät hienosti ja olivat kiinnostuneita piirustuksista. Meidän lapsi oli tietysti aivan valtavan onnellinen, kun ystävät saapuivat sankoin joukoin. Illalla tuli sitten sekalainen porukka sukulaisia, ystäviä ja tuttavia. Illan aikana kävi yllättävän paljon ihmisiä. Osa vain piipahti, osa joi kahvit ja toiset istuivat pidempään.

Olin ajatellut, että näyttely olisi tosi kiva kaikille, mutta se oli myös erittäin opettavainen kokemus. Lapsi oppi miten tapahtuma rakennetaan, hän opetteli hyviä käytöstapoja kun toivotti vieraita tervetulleiksi ja kiitti vierailusta ja sen lisäksi opeteltiin myös puheen pitämistä. Aamulla juhlasankari esitteli itse taulunsa kummallekin ryhmälle. Illalla oli tunnelma jo vähän railakkaampi ja puhuminen jäi äidille ja isälle.

On ollut aivan ihanaa kuunnella kun pieni ihminen muistelee eilistä iltaa niin onnellisena. Taisi olla hänelle merkityksellistä ja varmasti pysyy mielessä lopun elämää. Meillä vanhemmilla ainakin on ollut hyvä mieli, kun voimme tarjota hänelle tällaisen hetken. <3

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top