skip to Main Content

Joulu 2017

Niin vain saatiin meillekin ihan oikea joulu, vaikka jossain vaiheessa meinasi usko loppua. Arttu oli tosiaan erilaisilla messuilla ja markkinoilla lähes koko marras- ja joulukuun. Itse taas rämmin kotona töiden ja lastenhoidon suossa. Joka yö 4-6 herätystä ja aamulla viideltä ylös. Sitten lasten kanssa touhuamista, ruuan laittoa, omia töitä ja epätoivoista joulusiivousta. Lisämausteensa toi lapsen vesirokko ja silmätulehdus. Takaraivossa jyskytti paine saada lapsille järjestettyä edes jonkinlainen perinteinen joulu. Kyllä välillä saa maksaa kovaa hintaa väsymyksen muodossa siitä hyvästä, että saa toteuttaa yrittäjyyden vapautta ja omia unelmiaan. Ensi jouluna on tilanne jo eri kun lapset ovat isompia. Uskon että pohjakosketus on nyt saavutettu ja tästä noustaan ylöspäin. Tunnen myös suurta ylpeyttä siitä, miten kovia tyyppejä me olemme. Jos tällaisella unimäärällä pystyy näihin suorituksiin, niin tulevaisuus tulee olemaan täynnä menestystä.

Arttu tuli kotiin vasta aatonaattoiltana. Olin saanut alakerran siivottua ja koristeltua ja se sai tänä vuonna riittää. Joulua vietimme vesirokon takia kotona ja siihen kuului kaikki perinteinen joulupuurosta pukkiin. On se kyllä ihan erilaista viettää joulua kun mukana on lapsia. Se lasten innostus joulupukista ja lahjoista on niin hellyyttävää. Lapset saivat niin paljon lahjoja että jossain vaiheessa esikoisemme totesi että nyt voisi jo riittää. Ruoka oli tosi hyvää vaikkakin sen valmistuminen viivästyi melko paljon, kun tunti ennen ruokailua tajusin että laatikot ovat vielä umpijäässä. Onnistuin silti kokoamaan tosi hienon joulupöydän. Ja kädetkin olivat sopivasti violeteiksi värjäytyneet rosollin tekemisestä. Muistan että aina lapsena katselin joulukirkossa kenen äidit olivat tehneet rosollin itse. Perheen väsymyksestä kertoo jotakin se, että Arttu nukahti tyttären kanssa samaan aikaan jo puoli kahdeksalta ja me esikoisen kanssa yhdeksältä.

Seuraavana päivänä olikin jo paljon parempi olo ja saatiin odotettuja vieraita. Meidän tyttären kummit tulivat kylään ja oli kyllä tosi kivaa kestitä vieraita pitkästä aikaa. Eilen aloittelin jo pikku hiljaa töiden tekemistä. Mukavampi aloittaa vähän kerrassaan. Tässä vielä muutamia kuvia meidän joulusta.

Mukavia välipäiviä kaikille!

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top