skip to Main Content

Äiti

Kuten teistä varmasti moni muukin, niin myös minä olen saanut maailman parhaimman äidin. Hän on ollut minun tukipilarini aina, mutta etenkin nyt viime vuosina se on erityisesti korostunut. Hänen avullaan olen pysynyt toimintakykyisenä kun lapset ovat valvottaneet. Hän on aina tarjonnut hoitoapua ja olen voinut luottaa siihen, että lapsella on asiat mamman luona hyvin. Olen pystynyt hoitamaan työni ja saanut kaivattua lepoa. On ihanaa, että vaikka olen jo yli kolmekymppinen, niin edelleen minulla on äiti johon turvautua aivan kuten lapsena.

Saan tehdä unelmatyötäni osittain sen takia, että olen saanut siihen niin valtavasti tukea lähipiiriltäni. Äitini on hoitanut ja hoitaa edelleen monia yritykseni asioita, joihin tuntuu ettei oma aika vain riitä. Voin sanoa suoraan etten tiedä missä yritykseni olisi ilman häntä.

Äidissäni on jotain sellaista mikä saa kaikki ihmiset aina tukeutumaan häneen. Hän on aina hoitanut monien sukulaisten asioita. Aina hänelle soitetaan, oli kyse sitten veroilmoituksesta tai ihmissuhteista. Ja aina hän kuuntelee ja auttaa. Hän on se, joka tekee joulun ja jonka luo me kaikki kokoonnumme. Hän on se koossa pitävä voima.

Artun kanssa äitini tulee erityisen hyvin toimeen. Se on joskus ärsyttävääkin, kun ne kaksi liittoutuvat minua vastaan mielipideasioissa. Se on kuitenkin suuri tuki avioliitollemme, kun miehestäni pidetään hyvää huolta. Ehkä äitini tietää omasta kokemuksestaan, että minun kanssa voi olla joskus hankalaa asua. Monta kertaa minua on komennettu jos erehdyn nalkuttamaan Artulle äitini kuullen.

Olen saanut hienon roolimallin äidistäni omaan äitiyteeni. Hänen takiaan lapseni saavat joka päivä kotiruokaa ja ulkoilevat oli sää mikä tahansa. Meillä ei pestä ihan niin tarkasti ikkunoita tai mankeloida lakanoita kuin lapsuudessani, mutta tietty toimintamalli on selkeästi periytynyt. Olen oppinut äidiltäni että asioihin pitää vain tarttua ja ne pitää hoitaa. Lapsena ihmettelin, että eikö kaikkien äidit avaa tukkeutuneita viemäreitä ja vaihda autonrenkaita.

Hyvää äitienpäivää omalle äidilleni sekä teille kaikille muillekin äideille!

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top