skip to Main Content

Hyvinvointihaaste: Eka treeniviikko

Olen saanut oman treeniohjelman ja se vaikuttaa erittäin hyvältä ja elämäntilanteeseeni sopivalta. Ensimmäistä kertaa tuntuu että minua on kuunneltu eikä väkisin yritetä saada heti treenaamaan kovaa. Tapasin T2M-kuntosalia pyörittävän Laura Lehtilän kun tätä projektia suunniteltiin, ja hän selvästi kuunteli kun kerroin mitä tältä projektilta toivon. Tämähän ei ole mikään bikinihaaste vaan tässä tavoitellaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. T2M-salin valitsin siitä syystä, että siellä oikeasti autetaan tällaisia minun tyyppisiä ihmisiä, jotka eivät ole tehneet vuosiin yhtään mitään ja joille kuntosali on ympäristönä melko vieras.

Kävin siis tällä viikolla elämäni ensimmäistä kertaa treenaamassa personal trainerin kanssa. Treeni oli kevyt ja sisälsi paljon erilaisia liikkuvuutta lisääviä harjoituksia. Seuraavalle päivälle sovin heti ryhmäliikuntatunnin, vaikka pelkäsin etten selviä siitä. Tunti oli kuitenkin positiivinen yllätys. Jaksoin ihan hyvin koko matkan ja vaikka tiesin että kyseessä oli kevyt treeni, tunsin onnistumisen riemua. Motivaatiota treenaamiseen antoi edellisenä päivänä tehty Inbody-mittaus. Painan liian vähän, mutta minulla on silti melko korkea rasvaprosentti. Rasvaprosenttini oli 29,5. Olen ajatellut, että kun rasva ei näy, niin sitä ei ole. Nyt se on piiloutuneena sisäelimiini ja se on kyllä pelottavaa. Ihmisen kunnosta ei kyllä voi tehdä arvioita koon perusteella. Nyt siis lähdetään metsästämään lisää painoa lihasten muodossa ja polttamaan rasvaa. Onneksi voin toteuttaa tätä haastetta omaan tahtiini vähän kerrassaan liikuntaa lisäämällä. Uskon että se on ainut keino saada tästä pysyvä muutos eikä mitään pikaista projektia, joka myöhemmin kaatuu ajan puutteeseen. Olen ennen yrittänyt lähteä liikkumaan niin, että olen tuutannut koko kalenterin täyteen erilaisia jumppia ja jaksanut käydä niissä juuri ja juuri kaksi viikkoa.

Nyt tänään käyn vielä olympialaisten innoittamana hiihtolenkillä. Ensi viikko onkin sitten tätä aloitteluviikkoa vähän rankempi.

-Liisa

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Back To Top